Blefaroplastia Dinamică non-ablativă

(BDNAB cu PlexR®)

blepharoplastik-mit-plexr

„Blefaroplastia dinamică non-ablativă ” (BDNAB)  cu PlexR® este o nouă metodă de corectura a pleoapelor cu exces de piele (Blefarochalasis). Tehnologia de tratare a fost dezvoltată de către Prof. Fippi și se realizează cu rezultate foarte bune de mai multi ani.

Pentru BDNAB se folosește doar un anestezic local (cremă). O anestezie cu injecții nu este necesara.

În timpul tratamentului, pacientul poate închide sau deschide ochii și permite medicului să verifice rezultatul tratamentului cu PlexR® pentru a se adapta în funcție de situatei și obține rezultate excelente. Acțiunea asupra pielii poate fi evaluată imediat.

După 10-15 minute de tratament, zonele tratate foto3sunt ușor iritate și este recomandabil sa fie protejate cu agenți speciali. Cu toate acestea, nu sunt necesare pansamente. Numai rareori poate apare un ușor edem. Pe zonele tratate este recomandabil să fie aplicat un machiaj si ulterior o cremă protectoare solară. Vindecarea este foarte rapidă.

Pentru un rezultat optim pot fi necesare una sau mai multe sesiuni, la intervale de 4 săptămâni. De obicei 1-3 sesiuni sunt suficiente pentru un rezultat excelent.

Avantajele BDNAB cu PlexR®:

Fără injectie! Fără incizie! Fără cicatrici! Fără sângerare, Fără hematoame sau vânătăi!
Fără riscuri! (de ex: asimetria OAE)
Tratamentul este ambulatoriu! (pentru că este simplu)
Rezultate excelente si de lunga durată
Pentru anestezie se folosește o cremă anesteziantă (de ex.: Anesderm cu subts. active: Prilocain, Lidocain produs de Pierre Fabre Dermatologie)
Se poate repeta, dacă este necesar sau la cerere (la ceva timp dupa remiterea eritemului)
Pot fi tratate cu PlexR® si pleoapele superioare și cele inferioare

Indicatii pentru pacient: 

Protocol zilnic (de doua ori pe zi):

  1. spalati cu sapun de marsilia* ce nu contine uleiuri aromate, subst hidratante, prezervativi …. (nu folositi sapun lichid,  creme, creion de contur…!) de doua ori pe zi (nu frecati! ci tamponati si clatiti zona tratata)
  2. desinfectie cu Octenisept (rezerva 1 l) / Ocenisept spray * prin tamponare
  3. acoperirea suprafatei tratate cu fond de ten cu protectie solara  (CC cream de la firma Dermaheal, sau  Defence color fond de ten cu protectie inalta SPF 30*  de la firma Bionike  )Atentie: acoperirea trebuie sa fie permanenta, astfel incat suprafata tratata sa NU fie expusa neprotejat la soare! Evitati contactul direct indelungat cu soarele (chiar si iarna), asigurati-va ca toata suprafata tratata este acoperita cu fondul de ten recomandat mai sus.

Nu folositi altceva (creme, uleiuri, ceaiuri, tincturi sau creme  cu antibiotic …) decat fondul de ten recomandat mai sus fara a indeparta crustele!

Nu indepartati crustele!!!

Evolutia pacientului dupa tratament (downtime):

– edem 1-3 zile (exceptional 7 zile) cu intensitate variabila si individuala
– cruste 5-7 zile (nu indepartati crustele!)
– eritem 3 – 8 saptamani (uzual 4 saptamani)

Este vorba de un downtime relativ. Pacientul se poate comporta aproape normal insa crustele nu pot fi acoperite in asa fel incit sa fie invizibile.

* Toate linkurile externe spre produse comerciale duc spre site-uri neafiliate PlexR, nu implica obligatii si sunt oferite cu titlu de sugestie de achizitie. Recomandam cu insistenta exact produsele mentionate in protocol, urmarea cu exactitate a protocolului mentionat asigura succesul tratamentului.